Tači počeo konsultacije o "ključnim pitanjima", prvi sastanak sa Mustafom

Kosovski predsednik Hašim Tači počeo je seriju konsultacija sa predsednicima parlamentarnih stranaka, a prvi susret imao je sa Isom Mustafom iz Demokratskog saveza Kosova. Sastao se i sa predstavnicima Srpske liste.

Hašim Tači je susrete sa vođama albanskih stranaka zakazao "sa ciljem informisanja, konsultovanja i koordinisanja o pitanjima u državnom interesu".

"Odličan radni sastanak sa bivšim premijerom i liderom DSK, gospodinom Isa Mustafom. Saglasili smo se da imamo jedinstven stav o ključnim nacionalnim pitanjima. Zahvalan gospodinu Mustafi i DSK-u što su uvek bili konstruktivni u pitanjima izgradnje države", napisao je Tači na tviter nalogu.

Iako je bio predviđen susret sa premijerom Aljbinom Kurtijem, istovremeno i predsednikom pokreta Samoopredeljenje, Kurti je odbio poziv Tačija.

Kurti je naveo da kao lider Samoopredeljenja nema interes da se satsaje sa Tačijem a da će kao premijer da se satane sa njim kada završi konsultacije sa liderima stranaka.

Kod Tačija su bili predsednik Demokratske partije Kadri Veselji, predsednik Alijanse za budućnost Ramuš Haradinaj, a pozvani su i predsednik Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj i predsednik Alijanse novo Kosovo Bedžet Pacoli.

Nakon sastanka sa Tačijem Haradinaj je izjavio da je upoznat o razgovorima u Vašingtonu ali bez detalja. Rekao je da Hašim Tači nije reagovao na njegovu inicijativu o svestranačkom skupu o usaglašavanju stava o dijalogu sa Beogradom.

Tači je na tviter nalogu napisao da je sastanak sa Veseljijem bio produktivan.

"Produktivna razmena mišljenja sa bivšim predsednikom Skupštine Kosova i sadašnjim liderom opozicije, gospodinom Kadrijem Veselijem. Jedinstveni stav opozicije i pozicije ključan je za pitanja od nacionalnog interesa", napisao je Tači.

Tači se sastao i sa predstavnicima Srpske liste. 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво