Jelica Kurjak ambasador u Rusiji

Jelica Kurjak postavljena je, ukazom predsednika Borisa Tadića, na dužnost ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji.

Ukazom predsednika Borisa Tadića na dužnost ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji postavljena Jelica Kurjak.

"Postavlja se Jelica Kurjak, na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji", navodi se u ukazu srpskog predsednika, koji je stupio na snagu.

Kurjak je od 2006. godine otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Moskvi. Donedavni ambasador Srbije u Moskvi bio je Stanimir Vukićević.

Jelica Kurjak je rođena u Beogradu 1952. godine, diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, a doktorsku tezu na temu "Politički pluralizam u savremenoj Rusiji i njegove reperkusije na međunarodne odnose (1990-1996)" odbranila je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Važi za dobrog poznavaoca rusko-srpskih odnosa. Jelica Kurjak je viši naučni saradnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu Značajan deo istraživanja posvetila je odnosu Rusije prema Balkanu, odnosno, sukobima na prostoru prethodne i sadašnje Jugoslavije.

U Moskvi je od 2001. godine bila savetnik za politička pitanja, a od 2004. godine savetnik za politička i ekonomska pitanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво