Stefanović: Hoćemo da gradimo izuzetnog oficira policije

Kriminalističko-policijski univerzitet (KPU) treba da razvije sistem koji će obezbediti da diplomirani oficiri policije, kada izađu sa fakulteta, budu u potpunosti spremni za posao, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom obeležavanja Dana KPU. Tom prilikom najboljim diplomiranim studentima ove visokoškolske ustanove uručene su srebrne značke ovog Univerziteta.

Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unurašnjih poslova je odlučno da reši problem koje datira već 30 godina i hoće da uspostavi sistem u kom se na KPU gradi izuzetan oficir koji ima veliko znanje i koji je prešao specijalističke obuke i poznaje najsavremeniju tehnologiju.

"Hoću da sistem bude drugačiji, da možda školujemo manje ljudi, ali da ovaj univerzitet bude više i dublje vezan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da bude sistem koji će garantovati da će svaki student dobiti radno mesto u Ministarstvu u činu u kome je završio KPU", rekao je Stefanović

Ministar je poručio da od oficira policije očekuje da steknu znanja za rešavanje najsloženijih zadataka, ali i da umeju da razgovaraju sa decom i uče ih bezbednom ponašanju, da adekvatno reaguju u različitim situacijama, talačkim krizama, situacijama u kojim ljudi žele sebi da naude, da umeju da razgovaraju sa njima i ubede ih da postupe drugačije.

Kao novinu u radu KPU, ministar Stefanović je predložio uključenje profesionalnih policajaca u nastavu, koji bi studentima preneli praktično znanje i iskustvo.

Stefanović je istakao da je u poslednjih godinu i po dana posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobilo 420 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Reforme koje je sprovelo Ministarstvo, kako je naveo Stefanović, omogućile su da svaki pripadnik Ministarstva ima važnu ulogu u sistemu bezbednosti, kao i mogućnost da se tokom karijere školuje i napreduje isključivo zahvaljujući radu i rezultatima.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Dane Subošić istakao je da je ova visokoškolska institucija krajem prošle godine uspela da se akredituje kao univerzitet.

Ukazao je da je KPU podnela zahtev za članstvo u Konferenciji univerziteta Srbije i da očekuje skori prijem kao 18. članica tog uglednog tela.

Rektor je zahvalio ministru Stefanoviću na prijemu studenata u radni odnos u Ministarstvo, koji su diplomirali prošle godine na osnovnim studijama i izrazio nadu da će se politika zapošljavanja nastavi u ovoj i narednim godinama.

Povodom Dana KPU, najboljim diplomiranim studentima ove visokoškolske ustanove uručene su srebrne značke ovog Univerziteta.

U ime nagrađenih studenata Igor Čukić je zahvalio profesorima na prenesenom znanju i pravim vrednostima koje treba da neguju u budućem radu.

"Zahvaljujemo se ministru što je nama, koji smo zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dao priliku da pokažemo naše znanje i posvećenost policijskoj profesiji time što nam je omogućio prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Čukić, koji je u ime nagrađenih obećao da će ukazano poverenje opravdati i dati sve od sebe da poslove koji su im povereni obavljaju stručno, časno i predano.

U sklopu obeležavanja Dana Kriminalističko policijskog univerziteta otvoren je i kabinet informatike koji nosi ime dr Igora Uroša, prvog profesora na predmetu Osnovi informatike ove visokoškolske ustanove, koji je preminuo 2008. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво