Obradović poziva da se pokrene postupak protiv Vučića, Ministarstvo osuđuje izjavu

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je "da zbog izjava o razgraničenju na Kosmetu protiv Aleksandra Vučića hitno treba da bude pokrenut krivični postupak zbog kršenja Ustava i da bude opozvan sa funkcije predsednika". Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije osuđuju Obradovićevu izjavu.

Boško Obradović je "pozvao časne oficire Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova da reaguju i uhapse Predsednika Srbije zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijajlnog integriteta i suvereniteta države Srbije".

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije saopštili su da najoštrije osuđuju pozive koji ima se upućuju a u kojima se od njih traži da se ponašaju suprotno zakonima.

Dodaje se da očekuju da nadležni organi odmah preduzmu mere da se svi koji svojim izjavam pozivaju na sukobe i krvoproliće suoče sa zakonom.

Reagovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je rekao da bi pravosudni organi morali da reaguju na izjave Boška Obradovića i da je poziv na oružanu pobunu ozbiljno krivično delo. Istakao je da je Vojska Srbije čvrsto uz svoju državu i narod.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво