Đurić upoznao Saracina o problemima Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić informisao je poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za odnose sa EU Manuela Saracina o problemima sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i činjenicom da je nivo održivog povratka interno raseljenih Srba u pokrajinu zanemarljiv.

Marko Đurić je Saracina upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i sa rezultatima unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prema Đurićevim rečima, za razliku od Beograda, koji je ispunio sve dogovore proistekle iz Briselskog sporazuma, Priština nije ispunila svoju najveću i najvažniju obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojim se kasni čitavih pet godina.

"Politika koju u dijalogu zastupa predsednik Vučić stvara preduslove za dogovor i dugoročnu stabilnost u regionu, a tek treba da vidimo političku zrelost druge strane za postizanje dogovora u interesu svih", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je Beograd, i pored svega, opredeljen za rešavanje svih nesuglasica na relaciji Beograd-Priština dijalogom i političkim sredstvima.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво