Nove turbulencije u SPS-u

Nije jasno da li je Dejan Backović podneo ostavku na mesto direktora Socijalističke partije Srbije. Šta je uzrok turbulencija i zašto rastu pritisci na Ivicu Dačića?

Prvo je otišla Dijana Vukomanović. Pa su ukoreni Novica Tončev i Ivana Petrović. Onda je isključen Nenad Borovčanin. Sada mediji objavljuju da je fotelju napustio direktor SPS-a Dejan Backović.

Dejan Backović sinoć nije želeo ni da potvrdi, niti da demantuje informaciju da je podneo ostavku na mesto direktora stranke, već je samo rekao "da u to ne želi da se petlja". Ni danas tokom dana Backović nije bio dostupan za komentar.

Ali jeste zamenica predsednika stranke Slavica Đukić Dejanović, koja tvrdi da Backovićeve ostavke koja se podnosi nadležnom organu – nema.

"Verovatno ima neka razmišljanja, ali ni sa kim od nas nije razgovarao na tu temu", kaže Slavica Đukić Dejanović.

Ali SPS je već mesec dana tema javnosti. Tada je Dačić poručio članstvu da sukobi moraju ostati u stranci, a da, ko ne poštuje Statut, može da ide. Bez obzira na intenzivnije odlaske u poslednje vreme, stanje u SPS-u je redovno, tvrdi Slavica Đukić Dejanović.

"Da li u stranci ima personalnih problema, ima, ali da li politika SPS-a zadržava svoje biračko telo i povećava ga u teškim vremenima, i to je tačno", kaže zamenica predsednika stranke.

Analitičari u to nisu sigurni. Dragomir Anđelković smatra da za takvu situaciju u SPS-u nije kriv spoljni faktor, niti koalicioni partneri, već nezadovoljstvo nekih članova udelom SPS-a u vlasti.

"Zato je došlo do poplave nezadovoljstva i jačanja pritisaka na Dačića. Ovde se radi o intenziviranim pritiscima na njega pred predstojeće predsedničke izbore, jer mnogima deluje kao ponovna prilika za podelu karata, a s druge stane smatraju da će Dačić biti obazriv čuvajući sadašnju poziciju SPS-a", kaže Anđelković.

Bez obzira na pritiske, SPS se neće pocepati, u to uveravaju i socijalisti i analitičari.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво