Kirbi: Presuda Ivanoviću neće ugroziti dijalog sa Prištinom

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je da presuda lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću neće ugroziti dijalog Beograda i Prištine dodavši da gaji optimizam u vezi sa nastavkom razgovora.

"Veoma sam optimističan da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen. On će potrajati i neprestano će biti novih pitanja, ali je on važan da Srbija ide napred, da pronađe način kako da živi sa Albancima i da nastavi put ka Evropskoj uniji. Mislim da je Vlada ozbiljna u tome da želi da ide napred, tako da ovo neće ugroziti dijalog", rekao je Kirbi novinarima u Beogradu.

Upitan da li će održavanje vanrednih parlamentarnih izbora uticati na na razgovore, Kirbi je odgovorio da su izbori stvar demokratije, a da je premijer Aleksandar Vučić otvoreno rekao da vreme koje će izbori oduzeti neće uzeti toliko od vremena za dijalog.

Kirbi je i saradnju Srbije i Amerike nakon njegovog mandata ocenio kao "sve u svemu dobru" i dodao da je SAD spremna da bude prijatelj sa Srbijom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво