Smena pojedinih direktora, uspešnima "podignuta lestvica"

Premijer Aleksandar Vučić najavio je na sednici Vlade smenu pojedinih direktora javnih preduzeća koji nisu opravdali očekivanja, a ostalima, koji su poslovali s dobiti, zahvalio na doprinosu budžetu i dodatno "podigao lestvicu" za sledeću godinu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će pojedini ljudi biti smenjeni i da je to znak odlučnosti da se sprovedu reforme, saznaje Tanjug.

Vučić je, na sednici kojoj su prisustvovali direktori svih javnih preduzeća, rekao da je cilj Vlade da vidi kako će iduće godine neka preduzeća "manje gubiti, a druga više zaraditi", zavisno od nivoa na kojem sada posluju, a prva mera biće smena nekih direktora koji nisu pokazali nikakav rezultat.

"Biće promena u pojedinim javnim preduzećima, koliko sutra...", rekao je premijer, ne precizirajući na koga misli.

Vučić je rekao da neće tolerisati da direktori javnih preduzeća svoj posao shvate tako da samo troše ono što kroz subvencije dobijaju od države, na teret građana, i da pritom još prave gubitke.

Primetio je da su Železnice, na primer, u ogromnom dugu, a da RTB "Bor" ima ogromne plate i ogromne troškove, i zapitao sve one koji nisu učinili nikakav napor da smanje gubitke: "Šta vi radite, šta će mi takvi direktori kad nisu u stanju ništa da urade?"

"Ubiše nas", rekao je, pojedina javna preduzeća, među kojima pre svega ta dva, uz javne servise i "Resavicu", za koje država izdvaja oko 300 miliona evra.

Predsednik Vlade je istovremeno kritikovao sve u javnom sektoru koji su na teret sredstava građana delili paketiće ili "13. plate", posebno one koji, osim "kupovine naklonosti zaposlenih", nisu uradili ništa da naprave rezultat.

"Sit sam tih trikova i prevara", rekao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ostvareno 12 milijardi više od planiranih neporeskih prihoda.

Od direktora uspešnih preduzeća zatražio je da ga obaveste na koliku dobit računaju, odnosno koliki deo će uplatiti u budžet, a onda im je dodatno "podigao lestvicu", precizirajući cifru koju očekuje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво