Читај ми!

Nova stranka protiv koncerta Svetlane Ražnatović

Nova stranka apeluje na gradsku vlast u Novom Sadu da otkaže koncert folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović i poziva da sredstva od "takozvanih sponzora" usmeri za pomoć najugroženijim sugrađanima.

U saopštenju novosadskog odbora Nove stranke ocenjuje se da je netačna tvrdnja da taj koncert neće platiti Novosađani jer, kako se dodaje, "oni su ovaj koncert platili još prošlog leta", prenosi Tanjug.

Novosadska vlast je za finansiranje "Tamburica festa" 2014. godine "izdvojila jedanaest miliona dinara, što je skoro deset odsto svih sredstava izdvojenih za finansiranje projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi Grada Novog Sada", navodi Nova stranka.

Na toj manifestaciji, prošlog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi, nastupila je i "kulturna delatnica" Ceca pred, "ako je verovati novinarima, 50.000 posetilaca koji su platili ulaznice po prosečnoj ceni od sedam evra", stoji u saopštenju.

Iz Nove stranke dodaju da su sredstva, u iznosu od jedanaest miliona dinara, uplaćena "preduzeću sa jednim zaposlenim, Tamburica fest media d.o.o. Novi Sad, koje je sada "sponzor Novogodišnjeg koncerta", najavljenog za 13. januar na Trgu slobode.

Nova stranka pita gradsku vlast zašto je tolika sredstva izdvojila za jednu komercijalnu manifestaciju koja "nastupom pomenute umetnice apsolutno ne doprinosi kulturi ovog grada".

Takođe pita da li iko od "bahatih i nestručnih vlastodržaca" ume da izračuna da bi za jedanaest miliona dinara 2.200 najugroženijih sugrađana moglo da dobije po 5.000 dinara za Novu godinu što je ranije bila praksa, navodi se u saopštenju iz Gradskog odbora Nove stranke.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво