Читај ми!

Koštunica podnosi ostavku?

Vojislav Koštunica za danas sazvao sednicu Predsedništva DSS-a. Spekuliše se da će Koštunica, zbog izbornog neuspeha, podneti ostavku na mesto predsednika stranke. Međutim, potpredsednik Izvršnog odbora DSS-a Života Starčević kaže da nije reč o ostavci, već da će Koštunica preneti ingerencije na potpredsednika Aleksandra Popovića.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica sazvao je za 15.30 sednicu Predsedništva stranke, rekao je za agenciju Beta portparol stranke Petar Petković.

Na sednici Predsedništva Koštunica će saopštiti odluku koju je doneo, rekao je Petković.

Nakon sednice, javnost će biti obaveštena o odlukama DSS-a, rekao je portparol stranke.

Pojedini mediji su objavili da će Koštunica podneti ostavku pošto stranka na parlamentarnim izborima nije prešla cenzus, prvi put nakon osnivanja 1992. godine.

Međutim, potpredsednik Izvršnog odbora DSS-a Života Starčević kaže da nije reč o ostavci već da će Koštunica preneti ingerencije na potpredsednika Aleksandra Popovića.

"Ne radi se o ostavci, ta informacija nije potpuno tačna, već o nečemu drugome, znam odluku predsednika Koštunice, ali nije korektno da pre njega, koga izuzetno cenim i koji je čiste savesti i morala, govorim o tome", rekao je Starčević na konferenciji za novinare u Jagodini, prenosi Tanjug.

Koštunica, svakako, nije kriv za ovakav rezultat koji smo ostvarili na vanrednim parlamentarnim izborima, dodao je Starčević i u neformalnom razgovoru sa novinarima posle konferencije, rekao da "Koštunica danas na sednici Predsedništva prenosi ingerencije na potpredsednika Aleksandra Popovića do sednice Skupštine stranke, koja bi trebalo da se održi u junu".

"Pred DSS-om je već od danas jedan proces unutrašnje reorganizacije, DSS će učiniti sve da u narednom periodu podmladi kadar, doda novu energiju, svežu krv, imamo mnogo mladih, kvalitetnih ljudi, intelektualaca u svojim redovima", rekao je Starčević.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара