Читај ми!

Petković: DSS očekuje smenu Đilasa

Odluka da Dragan Đilas bude smenjen proističe iz našeg obećanja datog građanima zbog promašene politike Đilasa i Demokratske stranke, rekao portparol DSS-a Petar Petković. Stranački organi DSS-a odlučiće o sledećim koracima u vezi sa gradskom skupštinom, kaže Petković.

Demokratska stranka Srbije očekuje da će gradonačelnik Beograda sutra biti smenjen i ističe da to ne znači automatsku koaliciju sa naprednjacima i socijalistima u gradskoj vlasti.

"Odluka da Đilas bude smenjen proističe iz našeg obećanja datog građanima zbog promašene politike Đilasa i Demokratske stranke", rekao je na konferenciji za novinare portparol DSS-a Petar Petković.

On je rekao da DSS, čiji odbornici su danas zajedno sa naprednjacima predali zahtev za razrešenje Đilasa, očekuju i da će gradonačelnik na sutrašnjoj sednici gradske skupštine biti smenjen.

Petković je naveo i da to istovremeno ne znači i da je automatski DSS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije u Beogradu.

Portparol te stranke je ponovio i da će, posle smene Đilasa, stranački organi DSS-a odlučiti o sledećim koracima vezanim za gradsku skupštinu.

"O narednom koraku odlučićemo tek kada dođe do prvog koraka - smene Đilasa", rekao je Petković.

Petković je rekao da će DSS 29. septembra u Beogradu organizovati protest protiv lokalnih izbora na KiM.

Protest u Centru "Sava" organizuje Odbor DSS-a za odbranu KiM "zbog antidržavnih i antiustavnih izbora, koje su albanski separatisti raspisali za 3. novembar", rekao je Petković.

On kaže i da Vlada Srbije, pod pritiskom Zapada, vrši propagandu na srpski narod da izađe na te izbore i "učestvuje u kapitulaciji".

Petković je ponovio da se DSS protivi tim izborima, da Vlada Srbije insistira na njima zbog evrointegracija, a pozvao je Srbe da ne izađu na glasanje i time spreče predaju KiM.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво