Читај ми!

Nova stranka levice

Srbija dobija još jednu političku partiju. Sa Osnivačke skupštine, predsednik Nove socijaldemokratije Srbije Dušan Janjić poručuje da stranka u izbornu borbu ulazi posle martovskog kongresa, kada će i odlučiti s kim će u koaliciju.

Predsednik Nove socijaldemokratije Srbije (NSD), stranke koja još nije zvanično registrovana, Dušan Janjić poručio da je cilj NSD da "u naredna dva, tri koraka" bude najjača stranka levice u zemlji.

Za to su potrebne godine znoja, rada, odgovornosti i odricanja, poručio je Janjić na osnivačkoj skupštini NSD i naglasio da ova stranka biračima nudi "Novi petnaestogodišnji ekonomski plan", srpsku verziju programa "Nju dil".

Janjić je rekao da je protekle dve godine NSD provela u "teškoj borbi za registraciju", a posle martovskog kongresa stranka će ući u izbornu borbu i odlučiti sa kim će se u koaliciji boriti za bolju budućnost zemlje.

Prema njegovim rečima, srpski "Nju dil" podrazumeva set velikih ekonomskih investicionih projekata u realnom sektoru privrede koji će Srbiji pomoći da izaće iz ekonomske krize.

U Srbiji svake večeri 700.000 građana ode gladno na spavanje, dok 40 odsto radno sposobnog stanovništva nema posao, kaže Janjić.

Janjić je rekao i da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da 55 odsto građana nema za koga da glasa, što je znak nepoverenja u stranke i političare, ali i potvrda zrelosti građana.
 
Na osnivačkoj skupštini je saopšteno da će stranka brzo rešiti priču oko registracije, a na kongresu, koji će se održati u drugoj polovini marta, predstaviće program i saopštiti sa kim će biti u koaliciji.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво