Tribunal se još nije izjasnio o podnesku

Haško tužilaštvo neće reagovati na pismo koje je Radovan Karadžić uputio Tribunalu, osim ako to ne zatraži Pretpretresno veće. Tužilaštvo u Hagu poziva Sudsko veće da uputi optuženog kako ubuduće da podnosi zahteve.

Haški tribunal se još nije izjasnio o dopisu Radovana Karadžića, u kome je izneo tvrdnje o navodnoj ponudi Ričarda Holbruka "u ime SAD" i nezakonitom hapšenju u Beogradu.

Portparol Tribunala Nerma Jelačić rekla je da je i Haško tužilaštvo Tribunalu podnelo jedan podnesak sa mišljenjem o Karadžićevim tvrdnjama, ali nije mogla da saopšti sadržinu tog podneska.

Upitana da li će Tribunal odlučivati o Karadžićevom dopisu, Jelačićeva je kratko odgovorila: "Videćemo".

"Pismo nije podnesak koji se temelji na pravilima o postupku i dokazima i zahtevalo bi od Tužilaštva da nagađa o njegovim proceduralnim i stvarnim osnovama, kao i o olakšavajućim okolnostima. Tužilaštvo, stoga, neće odgovoriti na njega, osim ako to ne zatraži Pretpretresno veće", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво