Priveden odgovorni za tehničku ispravnost autobusa sa kojeg je otpao točak, određeno mu zadržavanje

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je utvrđen identitet mehaničara preduzeća "Banbus d. o. o." koji je bio zadužen za kontrolu autobusa sa kojeg je juče otpao točak. Njemu je određeno zadržavanje od 48 časova.

U ponedeljak oko 14 sati u Bulevaru oslobođenja otkačio se točak autobusa na liniji 78 i udario dve žene, a jedna je podlegla zadobijenim povredama

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je na lice mesta nezgode odmah izašao dežurni javni tužilac i da je on dao nalog da na lice mesta odmah izađe veštak radi obavljanja potrebnog veštačenja, kao i nalog da se vozač koji je kritičnom prilikom upravljao autobusom odmah alkotestira i odveze na Urgentni centar radi analize krvi i utvrđivanja da li je upravljao autobusom pod dejstvom alkohola.

Dao je nalog i da se sva povređena lica odvezu na Urgentni centar radi pružanja lekarske pomoći i utvrđivanja vrste i težine povreda koje su zadobili kritičnom prilikom, kao i da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera i fiksiraju svi drugi dokazi na licu mesta, saopštilo je tužilaštvo.

Navode i da je utvrđen identitet lica I. R. koje je bilo zaduženo za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj "Banbus d. o. o.“.

"Dalje, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno je zadržavanje I.R. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će isti biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja član 297. stav 4 u vezi člana 295. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, te će u zavisnosti od odbrane osumnjičenog biti doneta odluka da li će u odnosu na istog ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora", saopštilo je tužilaštvo.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара