Počelo suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", negirali krivicu

U Višem sudu u Beogradu počelo suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i čuvara škole. Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je uoči početka suđenja da očekuje zakonito i fer suđenje. Sud je usvojio predlog tužilaštva da javnost isključi sa suđenja radi zaštite prava i interesa svih maloletnih oštećenih u ovom postupku. Odbrana se protivila tom predlogu. Roditelji dečaka negirali krivicu, saznaje RTS. Suđenje se nastavlja sutra.

Почело суђење родитељима дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар", негирали кривицу Почело суђење родитељима дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар", негирали кривицу

U Palatu pravde, ispred koje je veliki broj novinara, u pratnji advokata došla je Miljana K., majka dečaka koja je u ovom predmetu optužena za držanje i nošenje oružja, dok će njegovog oca Vladimira K. dovesti iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja 3. maja prošle godine.

"Očekujem zakonito i fer suđenje na kraju kojeg će sud osuditi optužene za krivična dela koja im se stavljaju na teret po osnovu predloženih dokaza tužilaštva i izreći predložene kazne zatvora", rekao je glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović uoči početka suđenja.

Suđenju će prisustvovati i dvojica postupajućih tužilaca Nikola Uskoković i Ivan Jevtić, kao i članovi porodice ubijenih, koji su u ovom predmetu oštećeni.

Na početku suđenja sud je odlučio, po predlogu tužilaštva, da se sa glavnog pretresa isključi javnost zbog zaštite interesa maloletnih lica.

Nakon toga tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge te da se optuženi izjasne o krivici. Suđenje je zakazano i za sutra. 

Tužilaštvo za oca dečaka predložilo kaznu od 12 godina zatvora

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktora u tom klubu N. M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. se optužnicom tereti  za teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара