Lokalizovan požar u Specijalnoj bolnici na Zlatiboru, evakuisani pacijenti i zaposleni

Požar koji je pola sata pre ponoći izbio u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma "Čigota Zlatibor" – lokalizovan je u sedam sati. Trenutno se radi na dogašivanju. Vatra je zahvatila krov i poslednji sprat zgrade. Među evakuisanim pacijentima ima i tridesetoro dece. Nema povređenih.

Goreo je krov i poslednji sprat zgrade Specijalne bolnice na Zlatiboru. Pacijenti i zaposleni su evakuisani, njih stotinak, među kojima je bilo i tridesetoro dece.

U gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku. Dolaskom na lice mesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u razbuktaloj fazi.

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je ceo šesti sprat napravljen od drvne konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti.

Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan, istakao je Cicvarić. Dodaje da su 114 pacijenata uspešno i brzo evakuisali zaposleni i vatrogasci.

Direktor Specijalne bolnice Aleksandar Simić rekao je za RTS da je u 23.30 obavešten o požaru na petom spratu bolnice i da je odmah došao na lice mesta.

"Tu su već bili radnici treće smene kako zdravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja, koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tridesetak dece", rekao je Simić.

Prema rečima direktora Specijalne bolnice, sve je proteklo u najboljem redu. "Blagovremeno smo uspeli da nepokretne pacijente spustimo i smestimo u obližnje hotele“, naveo je Simić.

Dr Simić kaže da će nove pacijente blagovremeno obavestiti kada da dođu na zakazana snimanja, uz nadu da će bolnica što pre biti osposobljena.

Komisija za procenu štete narednih dana utvrdiće uzrok požara.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво