Читај ми!

Izbegnut sudar na železnici u Zemunu, voz krenuo bez dozvole

Dok je putnički voz iz Bara ulazio na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun, regio voz je krenuo sa osmog kolovoza i, bez odobrenja, prošao izlazni signal – uprkos znaku da je dalja vožnja zabranjena. Brzom reakcijom dispečera izbegnut je sudar, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.

Dispičar u telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz kojeg se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd-Novi Sad, na monitorima je primetio da su dva voza u položaju u kojem bi moglo doći do sudara.

Brzom i prisebnom reakcijom, naložio je da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno. Vozovi su tako zaustavljeni, a sudar je izbegnut, saopštile su Infrastrukture Železnice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, do incidenta je došlo dok je putnički voz, koji je iz Bara išao za Beograd Centar, ulazio na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun.

U isto vreme je, prema prvim informacijama, regio voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru, krenuo sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete, navode Infrastrukture Železnice Srbije.

Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије