Читај ми!

Albanci pretukli srpskog mladića u Gračanici

Trojica Albanaca napala su i pretukla dvadesetogodišnjeg Strahinju Petrovića iz Gračanice. Napad na srpskog mladića dogodio se sinoć oko 19 časova na putu za obližnje selo Dobrotin.

Strahinju Petrovića je, kako je rekao za RTS, u vožnji pretekao crni BMV karavan i blokirao mu put. Kaže da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je video tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

"Napadači su bili jedan stariji čovek do 40 godina i on je vozio automobil, druga dvojica su imala do 20 godina. Krenuo je prema meni, vikao je, ja sam ga pitao koji je problem. On me je iz sve snage šakom udario po glavi. Kada sam došao pri sebi video sam da su tu još dvojica sa njime i oni su hteli da me udaraju što više", ispričao je Petrović.

Kada se pribrao i uspeo da dođe svesti, video je dve devojke koje su se ubeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mesta događaja.

Strahinji je u pomoć pritekao Srbin iz Dobrotina koji je o čitavom slučaju obavestio policiju. Ukazana mu je pomoć na odeljenju Hirurgije u Gračanici odakle je prebačen u Kosovsku Mitrovicu.

Kaže da nikada nije imao nikakvih problema sa Albancima, da izbegava konflikte i da je razlog napada na njega mogao da bude jedino to što vozi automobil sa KG tablicama.

Iako je slučaj prijavio policiji, ne veruje da će napadači biti otkriveni i procesuirani.

Petrović sa dvojicom mlađe braće živi u Gračanici. U tragičnoj nesreći su izgubili roditelje, a o njima se stara stric.

Kancelarija za KiM: Registarska oznaka "KG” ukazuje da je motiv etnička netrpeljivost

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje "mučki napad" na srpskog mladića iz Gračanice do kojeg je došlo sinoć na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.

Svedočenje mladića da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka "KG” ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je meta postao upravo zato što je Srbin, ocenjuje Kancelarija u saopštenju.

"Sa napadnutim mladićem u kontaktu su naši predstavnici na terenu, a ovaj napad ulio je dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji, koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama", ističe Kancelarija.

Poziva nadležne da otkriju počinioce tog nedela i adekvatno ih sankcioništu, a međunarodne predstavnike da osude zločin iz mržnje i etničke netrpeljivosti.

"Ovo je još jedno svedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživot na ovim prostorima", zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 07. децембар 2023.
4° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара