Читај ми!

MUP: Eksploziv u Smederevu aktivirao vlasnik stana; povređeni muškarac prebačen na lečenje u Beograd

Jedna osoba je stradala, a dve su povređene u eksploziji koja se sinoć dogodila u zgradi u Ulici slobode u centru Smedereva. Dvadesetčetvrogodišnja devojka zadobila je lakše povrede, dok je njen brat teže povređen i zbog povrede oba oka prebačen na lečenje u Beograd. Eksploziv je aktivirao vlasnik stana koji je i poginuo, saopštio je MUP.

Na poslednjem, četvrtom, spratu zgrade u Ulici slobode u centru Smedereva, sinoć je oko 20.30 došlo je do eksplozije. Četvrti sprat i dva sprata ispod su razneseni.

Jedna osoba je izgubila život, a dve su povređene, potvrdio je MUP.

Dvadesetčetvorogodišnja devojka zadobila je lakše povrede, višestruke posekotine, dok je njen brat teže povređen.

Prvobitna informacija bila je da povređena devojka ima 22 godine, ali je u MUP-u za RTS potvređeno da je reč o dvadeset četvorogodišnjakinji.

Brat devojke je u toku noći u smederevskoj bolnici imao hiruršku intervenciju, jer je po čitavom telu imao šrapnele.

Nakon toga, prebačen je za Beograd, zbog teških povreda oba oka. Oba povređena su stabilno i van životne opasnosti, potvrđeno je RTS-u u Opštoj bolnici. 

"Jedva smo uspeli da pobegnemo"

Prema rečima stanara, u stanu u kojem se dogodila eksplozija živi četvoročlana porodica.

"Otac i unuka su bili na trgu kada se dogodila eksplozija", rekao je jedan od stanara, čiji je stan tačno ispod onog u kom se dogodila eksplozija.

Dodao je da su povređeni brat i sestra, a da je jedna osoba poginula.

"To je bila katastrofa. Jedva smo uspeli da pobegnemo. U stanu su mi razvaljena ulazna vrata, popucali su mi prozori i staklo u kuhinji", rekao je drugi stanar koji se u trenutku eksplozije nalazio ispred zgrade.

Naveo je da su svi stanovi u zgradi, kojih ima oko 25, pretrpeli veliku materijalnu štetu.

“Pa kako doživeti kada čuješ takvu eksploziju, a sa druge strane kada saznaš da su ti vrata od ulaznih vrata u stan uletela unutra, znači samo je ostao štok. Zbog policije i brzog dolaska ne znam šta se dešava sa ostalim stanovima. Iz priče stanara, saznajem da su svima vrata izletela, u celoj zgradi”, poručuje Dragoljub Filipović, jedan od stanara.

Prema rečima građana, eksplozija se čula i na periferiji grada. Neki od njih su uspeli da pomognu unesrećenima.

"Ja sam u tom trenutku čuo ženu da kuka, molim vas, pomozite mi, nema mi deteta, brata, nema mi oca. Ja sam skinuo torbicu i odmah sam odreagovao gde sam utrčao u ulaz i odmah sam video još jednog dečka koji je utrčao sa mnom, gde smo se jedva probili od velikog šuta od kamenja, jedva smo stigli do nje. Ja sam je smirivao, opet sam joj rekao da je dete tu, ubacili smo ih u Hitnu pomoć, policija je brzo reagovala, vatrogasci, Hitna pomoć”, navodi Ivan Todorović.

Od siline eksplozije, gotovo svi stanovi na poslednja tri sprata su oštećeni, raznet je stakleni krov na zgradi, a delovi stakla, nameštaja i stolarije su još na ulicama.

Stanarima još nije dozvoljen ulaz u zgradu, koju obezbeđuje policija.

Eksploziv aktivirao vlasnik stana

U eksploziji koja se sinoć dogodila na zadnjem spratu zgrade u Ulici slobode u Smederevu, kako se sumnja, smrtno je stradao vlasnik stana, nakon što je aktivirao eksploziv, saopštio je MUP.

Tom prilikom su, dodaju, povređene dve osobe.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i dalje su na licu mesta.

Uviđaj na mestu eksplozije u centru Smedereva je završen. Očekuje se dolazak građevinske inspekcije, koja će utvrditi da li je zgrada bezbedna za povratak stanara.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара