Slađan Trajković ostaje u istražnom pritvoru još dva meseca

Osnovni sud u Prištini produžio je Slađanu Trajkoviću meru pritvora na još dva meseca, preneo je RTS-u njegov branilac Dejan Vasić, navodeći da je njegov branjenik i dalje u teškom zdravstvenom stanju i da mu nedostaje bolnička nega.

Слађан Трајковић остаје у истражном притвору још два месеца Слађан Трајковић остаје у истражном притвору још два месеца

Slađan Trajković je uhapšen 16. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu 1999. godine.

Bio je aktivni pripadnik kosovske policije, koju je napustio mesec dana pre hapšenja zajedno sa ostalim srpskim policajcima na severu KiM.

Advokat Vasić je nekoliko puta zahtevao od pravosudnih organa u Prištini da Trajkoviću bude zamenjena mera, da umesto istražnog bude u kućnom pritvoru, kao i da mu se omogući lečenje u bolnici u Mitrovici, jer ima srčane tegobe.

Garancije da Trajković neće biti van domašaja pravosuđa, dala je, naveo je Vasić, i Vlada Srbije, koja se obavezala da, ukoliko se Slađan Trajković nađe na teritoriji Republike Srbije, na zahtev Euleksa biće izručen pravosudnim organima u Prištini.

Zbog odnosa vlasti u Prištini prema zdravstvenom stanju Slađana Trajkovića, ispred specijalnog tužilaštva protestovali su članovi njegove porodice. Protestovali su i u Mitrovici i u Kraljevu, ali bez efekta.

Trajković je od trenutka hapšenja smešten u zatvor u Grdovcu kod Podujeva.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво