Читај ми!

Ministarstvo zdravlja naložilo inspekcijski nadzor bolnica u Aranđelovcu i Užicu

Ministarstvo zdravlja je naložilo vanredni inspekcijski nadzora u opštim bolnicama u Aranđelovcu i Užicu, kao i proveru stručnog rada povodom komplikacija koje su uzrokovale smrt trudnica B. S. iz Aranđelovca i I. M. iz Užica.

"Povodom komplikacija nastalih prilikom porođaja B. S. iz Aranđelovca, a koje su dovele do smrti porodilje, po nalogu direktora Zdravstvenog centra u Aranđelovcu u toku je sprovođenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada. Takođe, danas je počeo i vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici u Aranđelovcu", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Inspekcija Ministarstva zdravlja, kako navode, trenutno proverava postupanje zdravstvenih radnika prilikom zbrinjavanja i lečenja preminule I. M. Takođe, kako navode, naložena je i klinička obdukcija.

"Povodom komplikacija nastalih kod trudnice I. M. iz Užica koje su uzrokovale smrt trudnice i ploda, na zahtev direktora Opšte bolnice u Užicu formirana je komisija za sproveđenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem pacijentkinje", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije će, kako navode, poštujući zakonsku proceduru, javnost obavestiti o činjenicama koje će biti utvrđene nakon okončanja inspekcijskog nadzora.

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva zdravlja da izvrši vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada u obe bolnice i da mu dostavi rezultate u roku od 15 dana. 

Trudnica u Užicu primljena je 3. marta u teškom opštem stanju, u šestom mesecu trudnoće, dete je bilo bez znakova života, preduzete su sve mere, ali je pacijentkinja preminula, potvrdila je ranije za Tanjug direktorka Zdravstvenog centra Užice Nataša Gagović.

субота, 13. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво