Читај ми!

Mladić napadnut nožem kod Vitine na Kosovu i Metohiji u stabilnom stanju

Dvojica Albanaca ubola su nožem u rame mladića od 20 godina u selu Mogila u opštini Vitina, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije. Mladić je prevezen u bolnicu u Pasjanu i u stabilnom je stanju. Napad je direktna posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Novi napad na Srbe na KiM dogodio se u selu Mogila u opštini Vitina, gde su dvojica Albanaca ubola nožem u rame Bobana Đuzića, mladića od 20 godina, naveo je Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije.

Mladić je prevezen u bolnicu u Pasjanu i u stabilnom je stanju.

"Sada se to dogodilo, mržnja koju Kurtijev režim i njihovi mediji promovišu protiv Srba, i na ovo će, plašim se, naši zapadni partneri da reaguju da se sa obe strane umire", rekao je Vučić i pokazao poslanicima sliku mladića sa dva uboda nožem u predelu ramena.

Vučić je poručio da moramo da tražimo mir zbog tih ljudi, Srba na KiM, i istakao da sve što neretko radimo samo njima otežavamo.

"Jer ne brinemo za njih već brnemo o svojim političkim poenima ovde", rekao je Vučić.

Kancelarija za KiM: Napad direktna posledica antisrpske histerije i Kurtijeve politike

Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića direktna je posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pružena mu je odmah, kako se navodi, prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu, gde je detaljno pregledan i gde će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju moguću negu.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska deca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15) iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo "bure baruta".

недеља, 04. јун 2023.
23° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено