Читај ми!

Hag smanjio kazne Gucatiju i Haradinaju za po tri meseca

Apelaciono veće u Hagu smanjilo je za po tri meseca zatvorske kazne bivšem predsedniku i potpredsedniku udruženja veterana tzv. OVK Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju.

Žalbeno veće smanjilo je kaznu Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju sa četiri i po godine zatvora na četiri godine i tri meseca, a u kaznu je uračunato i vreme koje su proveli u pritvoru od septembra 2020. godine.

Potvrđena je krivicu Gucatija i Haradinaja za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, povredu tajnosti postupka neovlašćenim otkrivanjem tajnih informacija obelodanjenih u zvaničnom postupku i povredu tajnosti postupka neovlašćenim otkrivanjem ideniteta i ličnih podataka zaštićenih svedoka.

Pored toga, potvrđena je i odluka o krivici Gucatija i Haradinaja za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti upućivanjem ozbiljnih pretnji.

S druge strane, veće Apelacionog suda poništio je zakljčak pretresnog veća o ometanju službenog lica u vršenju službene dužnosti učestvovanjem u zajedničkom delovanju grupe i po toj tački oslobodio g. Gucatija i g. Haradinaja krivice.

Na osnovu toga odlučeno je da zatvorska kazna bude smanjena za po tri meseca. 

Apelaciono veće je obojici potvrdilo novčane kazne od po 100 evra.

Predsednik suda Mišel Pikard rekao je da će obojica ostati u pritvoru u Hagu, dok ne budu prebačeni u zemlju u kojoj će služiti kaznu, prenosi Koha.

недеља, 02. април 2023.
7° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно