Policijskom kontrolom autobusa otkriveno preko 3.500 prekršaja

Saobraćajna policija je tokom prošlonedeljne kontrole 4.189 autobusa koji prevoze putnike u unutrašnjem i međunarodnom prevozu, otkrila 3.591 prekršaj.

Najveći broj prekršaja, ukupno 1.493, odnosio se na prekoračenje vremena upravljanja i odmora vozača, kao i druge nepravilnosti sa tahografom, dok je zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije sankcionisano 636 vozača, saopštio je MUP.

Navodi se da je zbog prekoračenja brzine sankcionisno 45 vozača autobusa, a zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 381.

Saobraćajna policija otkrila je više slučajeva drastičnog kršenja propisa od strane vozača autobusa.

U loznici je 18. jula kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio oko 30 putnika na relaciji Istanbul - Sarajevo i tom prilikom otkrila 15 prekršaja vozača i 12 pravnog lica - prevoznika.

Sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni je 1.470.000 dinara. Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a prevoznik je po putnike poslao drugog vozača.

Pored toga, 19. jula kod Dimitrovgrada kontrolisan je autobus turskog prevoznika koji je prevozio 47 putnika na relaciji Budimpešta - Istanbul.

Otkriveno je 18 prekršaja vozača i 17 pravnog lica - prevoznika, sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 2.590.000 dinara.

Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a s obzirom da se radilo o višečlanoj posadi, nakon plaćanja novčanih kazni, drugi vozač nastavio je sa prevozom putnika.

Tokom trajanja akcije, nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda s učešćem autobusa.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара