Читај ми!

Uhapšen lažni agent najluksuznijih nekretnina u Beogradu, prevario firmu za više od milion evra

D. B. se sumnjiči da je najpre sačinio lažna punomoćja, tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu, nakon čega je doveo u zabludu eminentnu firmu sa sedištem u Beogradu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom, Tužilaštvo i dalje proverava, da li je još neko bio umešan u izvršenje ove najveće prevare unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica.

Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela još nekih lica, oni će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

U saradnji sa UKP II  odeljenjem, PU za grad Beograd, po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavenje osumnjičenom D. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare iz člana 208 stav 4 KZ .

Osumnjičeni D. B. će biti saslušan sutra nakon čega će se odlučiti o predlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије