Читај ми!

U Beranama uhapšen još jedan član Šarićeve grupe

Po međunarodnoj poternici u Beranama je uhapšen Danilo Stojanović (1978), za kog se sumnja da je član kriminalne grupe Darka Šarića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je objavilo da se Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, kao službenim licima, policijskim službenicima MUP RS, UKP, SKOP, stavlja na teret da su iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja sačinili službene isprave neistinite sadržine.

U njima su pripadnike organizovane kriminalne grupe i druga lica lišena slobode predstavljali kao lica od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, zbog čega postupajući javni tužilac nije doneo rešenje o zadržavanju niti je protiv ovih lica predložio određivanje pritvora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su 14. aprila u međunarodnoj akciji kojom su koordinirali Evropol i Evrodžast, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, pored D. Š., uhapsili još četiri člana ove organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je ranije danas od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika grupe Darka Šarića koji su u bekstvu: Bojana Stanojkovića, Nikolu Spasojevića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića.

Od dvanaest pripadnika ove kriminalne grupe, za sada je uhapšeno njih sedam.

понедељак, 02. октобар 2023.
17° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"