Читај ми!

Lipljan, zaplenjen kokain bio skriven u hladnjači za meso

Tužilaštvo i kosovska policija zaplenili su u Lipljanu 400 kilograma kokaina sakrivenog u hladnjači za prevoz zamrznutog mesa, a vrednost zaplenje droge je 20 miliona evra, saopštili su večeras predstavnici tužilaštva i kosovske policije u Prištini. Uhapšeno sedam osoba.

Glavni tužilac Aleksander Ljumezi rekao je da su u akciji zaplenjeni novac, automobili i druge stvari, dok je generalni direktor policije Sabedin Mehmeti potvrdio hapšenje sedam osoba, i da se za još nekoliko traga.

"Policija je uhapsila osumnjičene. Tužilac slučaja odobrio je pretres još nekoliko lokacija. Pošiljka je bila namenjena i drugim zemljama. Do sada je uhapšeno sedam državljana. Oduzeti su i telefoni, automobili i oružje. Kosovska policija takođe traži druge osumnjičene", rekao je Mehmeti.

Preneo je da su kosovske institucije sa italijanskim i albanskim, međusobno koordinirale aktivnosti i da je pošiljka na KiM stigla 15. maja.

Ljumezi je rekao da su tokom faze istrage korišćene tajne mere, i da je droga transportovana iz Brazila, preko Albanije na KiM.

Prištinski mediji su ranije javili da je kamion korišćen za prenos kokaina u vlasništvu zajedničke firme dva Albanca sa KiM i Albanije. Bavili su se trgovinom na veliko.

Droga je zaplenjena u Lipljanu kada je dopremljena u skladište trgovinskog preduzeća.

 

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво