Šest novih "ajfona" sakriveno u automobilu

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Horgoš 2 zaplenili šest mobilnih telefona modela "ajfon", saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven 31. marta, kada je na red za kontrolu stigla "tojota" švedskih registarskih oznaka koju je od Švedske ka Turskoj vozila 28-godišnja medicinska sestra iračkog porekla, inače švedska državljanka.

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnica je odgovorili da nema ništa osim nekih dečjih stvari. Carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i tada je u automobilu otkrivena neprijavljena roba.

Radi se o šest novih mobilnih telefona modela "ajfon", koje je putnica sakrila u prtljagu u gepeku i PVC kesama koje su se nalazile među njenim ličnim stvarima na suvozačevom sedištu.

Putnica je izjavila da su telefoni njeno vlasništvo i priložila je fakture za njih.

Međutim, pošto je bila dužna da telefone prijavi carinicima prilikom ulaska u zemlju, a ona to nije učinila, već je pokušala da ih unese sakrivene, izvršila je prekršaj.

Telefoni su zadržani, a njihova ukupna vrednost iznosi skoro 7.000 američkih dolara. Putnica će platiti kaznu u iznosu od jednostruke do četvorostruke njihove cene, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара