Karadžić za "Cajt": Nije trebalo da kočim vojsku

Haški osuđenik Radovan Karadžić, koji se nalazi u zatvorskoj jedinici Haškog tribunala, rekao je da je njegova greška bila što je sprečio vojsku da na bojnom polju postigne više, objavio je nemački list "Cajt", ističući da je to prvi Karadžićev intervju pošto je osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

"Moja greška bila je to što sam sprečio vojsku da na bojnom polju još postigne", rekao je, između ostalog, Radovan Karadžić, prenela je regionalna TV N1.

Kako je rekao za ovaj nemački list, u zatvoru se igra tenis, fudbal, stalno se smeju, on svira flautu.

Istakao je da se "ne da rastužiti" i da je "humor za njega 'najbolja metoda' da odagna brige".

Navodi da je svestan da ga srpski narod doživljava kao služitelja države.

Raspravno veće utvrdilo je da je Karadžić kriv za genocid u Srebrenici i višegodišnje terorisanje Sarajeva, kao i za uzimanje pripadnika UN za taoce. Utvrđeno je da nije bilo genocida u sedam opština – Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku i oslobođen je krivice za taj deo optužnice, prenosi N1.

Uhapšen je 2008. godine, a suđenje mu je počelo 2009. i završilo se 2014. godine, nakon 497 dana saslušanja na kojima je iskaz dalo 586 svedoka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво