Читај ми!

Beko stabilno, razgovara sa osobljem bolnice

Stanje biznismena Milana Beka je stabilno i "postoperativni tok ide uzlaznom putanjom", rekao je direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da postoje određeni pomaci u istrazi u vezi sa pokušajem ubistva Beka.

Direktor Kliničkog centra Srbije je Tanjugu rekao da je teško davati bilo kakve prognoze, ali da za sada nema nikakvih komplikacija kod Beka i nema momenata koji bi ukazivali na opasnost od neželjenih komplikacija.

"Beko je u stabilnom stanju, svestan, komunikativan, razgovara sa osobljem", zaključio je Ristić.

U međuvremenu je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novinarima rekao da se tokom dana očekuje završetak forenzičke analize mesta izvršenja krivičnog dela i da se očekuju novi podaci u vezi sa pokušajem ubistva Milana Beka, prenosi Tanjug.

Kada su u pitanju motivi za pokušaj ubistva, dodao je ministar, postoje određene sumnje u nekoliko pravaca. Stefanović je naveo i da očekuje da će to biti utvrđeno.

Ministar policije je dodao da istraga ide relativno dobro i da će policija uskoro imati potpune informacije.

Stefanović je ponovio i da, prema proceni stručnjaka iz kriminalističke policije, oni koji su pokušali da ubiju Beka nisu bili profesionalci.

Beko je pogođen u stomak i grudi, u petak, oko 17 sati, ispred svoje kuće na Dedinju, a prema rečima nadležnih u policiji, u napadu na njega najverovatnije su učestvovala dva izvršioca.

Vidljive rezultate u policiji očekuju i kada je reč o broju osoba o čijoj bezbednosti brinu. Na takvo obezbeđenje više ne može da računa 10 do 15 donedavno štićenih ličnosti. U toku je provera i ostalih.

"Samo oni za koje postoji ozbiljna smetnja imaće policijsku pratnju i policijsko obezbeđenje. Ostali neće imati", rekao je Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova kaže i da je nedavno uhapšeni Ljubiša Buha, kao svedok saradnik u postupku za ubistvo premijera Đinđića, dva puta odbijao da uđe u program zaštite svedoka. Stefanović objašnjava da je Buha povremeno imao policijsku zaštitu koju je dobijao na osnovu bezbednosnih procena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво