Povećana kazna pljačkašu iz Kolarčeve

Slaviši Novakoviću, jednom od pljačkaša zlatare u Kolarčevoj 2008. godine, odlukom Apelacioni suda kazna povećana sa 18 meseci na deset godina zatvora.

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za 18 meseci kaznu zatvora Slaviši Novakoviću i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora zbog pljačke zlatare "Izrael dajmond centar" u Kolarčevoj ulici iz koje je tom prilikom odnet nakit ukupne vrednosti preko 3,3 miliona evra, koji nikada nije pronađen.

Novaković je u Specijalnom sudu, prvostepenom presudom bio osuđen na osam i po godna zatvora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda, prenosi Tanjug.

Apelacioni sud je presudom potvrdio kaznu Novakovićevom saradniku Goranu Bojaniću od sedam i po godina zatvora.

Novakoviću i Bojaniću u kaznu su uračunate i ranije presude za razbojništvo koje su pocinili 24. marta 2008. godine u Knežopoljskoj ulici, na parkingu ispred ekspoziture KBC banke - Idea, kad su oduzeli 13,2 miliona dinara.

Postupak protiv ostalih optuženih za pljačku zlatare je ranije okončan.

Oštećeni, odnosno vlasnici zlatare su radi ostvarivanja svojih imovinsko - pravnih zahteva upućeni na parnicu.

Pljačkaši su u akciji oduzeli 481 komada raznih satova i nakita ukupne vrednosti 3,3 miliona evra.

Pljačku juvelirnice su izveli tako što su sačekali da radnik obezbeđenja Branislav Popović krene kući, a zatim mu napravili sačekušu u Dubrovačkoj ulici na Dorćolu.

Uz pretnju pištoljem "ubacili" su ga u kombi, nekoliko puta ga udarili pištoljem po glavi i zapretili mu da će ga ubiti ako ne preda ključeve.

Zatim su se odvezli do juvelirnice i za svega deset minuta pokupili sav nakit i novac koje su zatekli u prizemlju radnje.

Posle "akcije", četvoročlana banda je vezala Popovića i zapušila mu usta. Dva sata kasnije on se oslobodio i pozvao policiju. Zbog povreda glave koje je zadobio, prevezen je u Urgentni centar.

Cela pljačka snimljena je sigurnosnim kamerama što je policiji olakšalo posao priliom rasvetljavanja ovog dela.

Pljačku kombija izvršili su tako što su putničkim vozilom prepečili put i zaustavili transportni kombi vlasništvo preduzeća "SCP Internacional" u kome su se nalazili radnici sa novcem preuzetim iz ekspozitura "KBC banke Idea".

Potom su, uz pretnju vatrenim oružjem, iz zadnjeg dela kombi vozila oduzeli novac u iznosu od 13 miliona i 282 hiljade dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво