Ubijen Haradinajev kandidat u Srbici

Pripadnik Policije Kosova ubio u Srbici kandidata za odbornika Alijanse za budućnost Kosova Bekima Birindžikua. Prethodno, na meti Tačijev politički mentor Azem Sulja.

Bekim Birindžiku, kandidat za odbornika Alijanse za budućnost Kosova, ubijen je u Srbici, javio je prištinski portal Zeri. Ubistvo počinio pripadnik Policije Kosova koji nije bio na dužnosti.

Prema izjavama svedoka, na kandidata AZBK pucano je oko 16 časova iz vozila u pokretu, dok je ispred džamije u centru Srbice razgovarao telefonom.

"Istina je da je žrtva ubijena od jednog pripadnika Policije Kosova koji nije bio na dužnosti i nema veze sa nekim nesporazumom ili sukobom tokom obavljanja službene dužnosti", rekao je za prištinski dnevnik Zeri portparol PK Brahim Sadria.

Mediji na Kosovu i Metohiji javili su ranije danas, pozivajući se na policijske izveštaje, da je za ubistvo korišćeno službeno oružje pripadnika PK.

Birindžiku je bio jedan od prvih pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u ovom kraju. Portparol AZBK Ernest Ljuma rekao je da za sada nemaju informacije da li ovo ubistvo ima političku pozadinu.

Porodici ubijenog saučešće je izrazio predsednik Alijanse za Budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, a ubistvo je osudila i nevladina organizacija "Demokratija u delovanju", koja nadgleda izborni proces na Kosovu.

Ovo ubistvo usledilo je svega nekoliko dna posle obračuna lokalnog lidera Demokratskog saveza Dardanije Ganija Gecija sa jednim od najuticajnijih osoba Tačijeve stranke, Azemom Suljom. 

Geci je, kako navode prištinski mediji, napao Sulju posle predizbornog skupa Demokratske partije Kosova u Srbici i tom prilikom ranjen je jedan od Suljinih pratilaca.

Žestoki sukobi rivalskih političkih stranaka sastavni su deo predizborne koreografije u Drenici još od prvih lokalnih izbora 2000. godine, od kada su na meti napada mahom bili protivnici Tačijeve stranke.

I Gani Geci je 2001. godine bio ranjen u jednom takvom incidentu. Tom prilikom, ubijen je novinar dnevnika Bota sot Bekim Kastrati.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара