Читај ми!

Akcija žandarmerije

Pripadnici žandarmerije uhapsili 22 osobe u nekoliko gradova Srbije, u sklopu akcije policije regiona. Osmoro uhapšenih su carinici osumnjičeni za malverzacije, izjavio direktor policije Milorad Veljović.

U više gradova u Srbiji rano jutros uhapšene su 22 osobe. Među uhapšenima je osam carinika osumnjičenih za malverzacije kojima su oštetili budžet Srbije za oko milijardu dinara, rekao je direktor policije Milorad Veljović agenciji Beta.

"Uhapšeni su od 2009. do danas preko carine u Subotici prilikom uvoza i carinjenja robe iz Evropske unije i evroazijskih zemalja lažnom dokumentacijom umanjivali cenu robe i umanjenjem poreza i carina oštetili budžet za oko milijardu dinara", rekao je direktor policije.

Pretresani su objekti na više lokacija. Akcija žandarmerije počela je jutros oko šest sati u više gradova: Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru. Hapšenja su izvedena u sklopu akcije policija regiona.

Otkrivanje organizovane kriminalne grupe, koja je umanjivanjem vrednosti robe prilikom uvoza oštetila državni budžet, rezultat višemesečnog operativnog rada Službe MUP-a za borbu pritiv organizovanog kriminala i Uprave carina Srbije, kojim je koordiniralo Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, saopštila je Uprava carina Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je akcija sprovedena pod nazivom "Bazar".

Uhapšeni su Žarko R. i Dejan A. suvlasnici preduzeća "Moraveks", Branislav M. direktor preduzeća "Moraveks", Danijel M. zaposlen u preduzeću "Moraveks", Robert V. osnivač preduzeća u Mađarskoj "Juteks-trejd Kft Segedin" i"Legato-Kup" u Segedinu, kao i Zorana B. iz ta dva preduzeća iz Segedina koji je u saradnji sa Žarkom R. kontrolisao i poslovanje rumunske firme "Juroteks Ofis Oradea".

Policija je uhapsila i Stevu S. vlasnik preduzeća "As-Prom Plus" i "Fleš Rojal", Đuru R. vlasnika preduzeća "Z&K Komerc", Gorana R. vlasnik preduzeća "Europa Bazar" i radnji STR "Zorana" i STR "Maji", Sinana Ć. vlasnik preduzeća "Intersan i Interlajn" i lice koje rukovodi i drži pod kontrolom poslovanje preduzeća "Metrostil", "Metro Star" i "Eurointerlajn".

Uhapšeni su i Dejan K. vlasnik preduzeća "Kis Mis", Igor J. vlasnik preduzeća "Brendy", Ognjan B. koji rukovodi i kontroliše poslovanje tzv. peračkih preduzeća u saradnji sa Safetom Š. i Sinanom Ć. i to: "Kostalek", "Neopilar", "Dragteh","MB Coloks", "Jazuko", "Magistro" i "Ornament Stil".

U policijskom saopštenju se navodi i da su uhapšeni carinici iz ispostave u Subotici Petar R., Goranka P., Pero S., Svetlana R., Slavko N., Dragan A., Milan S. i Branislav K. 

Oni su u navedenom vremenskom periodu izbegli plaćanje carinskih i poreskih obaveza za oko milijardu dinara.

U Novom Pazaru, pretresena je i firma u kući muftije Zukorlića, koji Žandarmeriju optužuje za nasilničko ponašanje. U MUP-u ne žele da komentarišu optužbe.

Priveden je i brat od tetke muftije Muamera Zukorlića. Pretresene su i prostorije firme koja je u prizemlju muftijine kuće, a u policiji kažu da su tražili dokumentaciju preduzeća muftijinog rođaka.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić tvrdi da se čitav događaj odigrao "navodno pod akcijom protiv finansijskih ili carinskih zloupotreba, ali nesumnjivo uz prekomernu upotrebu sile demonstraciju sile i zastrasivanje građana".

U MUP-u ne žele da komentarišu te optužbe. Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, koga je muftija optužio da je umešan u tu akciju, to negira - i najavljuje krivičnu prijavu protiv Muamera Zukorlića.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво