Читај ми!

Nove kovanice

Narodna banka Srbije pustiće u opticaj kovani novac od jedan dinar, dva, pet, 10 i 20 dinara sa nešto izmenjenim obeležjima, navodi se u saopštenju.

Od danas, Narodna banka Srbije pušta u opticaj kovani novac od jedan dinar, dva, pet, deset i dvadeset dinara sa nešto izmenjenim obeležjima.

Novčići od jednog, dva, pet i deset dinara na licu imaju izmenjenu oznaku godine kovanja (2011), dok su ostala obeležja ista kao na prethodnim izdanjima, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na naličju tih kovanica izmenjen je grb, u skladu sa uredbom koja se odnosi na grbove, zastavu i himnu.

Na licu kovanog novca od 20 dinara, pored izmenjene godine kovanja, nalazi se i novo obeležje, lik Ive Andrića. 

Kovanice apoena od jedan dinar, dva, pet i deset dinara prvenstveno će služiti za zadovoljavanje redovnih godišnjih potreba gotovinskog platnog prometa.

Novčić od 20 dinara izdaje se i povodom obeležavanja 50 godina od kada je Andrić dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво