Читај ми!

Kako izgleda nova brza saobraćajnica od Lajkovca do petlje Divci kod Valjeva

Deo brze saobraćajnice od naplatne rampe u Lajkovcu do petlje Divci kod Valjeva, otvarena je od danas za saobraćaj Od nešto više od 18 kilometara brze saobraćajnice, koja će Valjevo spojiti sa auto-putem "Miloš Veliki", preostalo je da se završi još 5,2 kilometra.

Najava puštanja u saobraćaj nešto više od 12 kilometara brze saobraćajnice od auto-puta "Miloš Veliki" do petlje Divci obradovala je posebno meštane koji žive u blizini tog mesta.

"Svakako će značiti kako mestu tako i bližim mestima koja su ovde do samih Divaca, tipa Mionica, Divčibare, njima će takođe značiti. Smanjiće u našem mestu gužvu. Ovde je frekvencija saobraćaja baš velika, prosto nije bezbedno", kaže Miroljub Zebić iz sela Divci kod Valjeva.

Zadovoljan kako izgleda završena deonica brze saobraćajnice do Divaca, predsednik države najavljuje intezivniju izgradnju saobraćajne infrastrukture i puteva u celoj Srbiji do 2027. Neće se, kaže, zaobići ni lokalni i regionalni putevi, koji će zadržati građane na ognjištima i stvoriti im budućnost.

"Sa ovih 12 kilometara približili smo Valjevo na neverovatan način Beogradu i mnogim drugim mestima u Srbiji i nastavljamo da radimo ono što je od ključnog interesa za građane Srbije. Srbija će do 2027. godine da se gradi po ubrzanom tempu, radićemo i puteve i pruge i mnogo važnih i dobrih vesti biće za građane i ovde u Kolubarskom kraju, ali i u mnogim drugim regionima. Mi ćemo pokušati da zbog EXPO 2027. obezbedimo ogroman novac, u milijardama evra, kojim bismo ne samo popravili održavanje naših puteva, a ono je na nivou veoma visokom, među najboljim rekao bih u celoj Evropi, a mora da bude još mnogo bolje", poručuje predsednik Aleksandar Vučić. 

Deonica brze saobraćajnice od naplatne rampe u Lajkovcu do petlje Divci urađena je skoro u profilu auto-puta. Projektovana je za brzine do 100 kilometara i po najvišim standardima. Radovima je planirano izmeštanje i zaštita gotovo 10 kilometara toka Kolubare, što će sprečiti plavljenje u ovom kraju

Otvaranje deonice brze saobraćajnice od Lajkovca do Iverka do petlje Divci obezbediće bezbedniji saobraćaj u tom delu Srbije. Osim toga to je važna poprečna veza sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, koju će spojiti sa auto-putem Beograd–južni Jadran, a Koridorom 10 i sa Bugarskom i Grčkom. Uz bezbedniji saobraćaj dovešće i nove investitore u industrijsku zonu u Valjevu.

"Ono što je najveći dobitak svakako je to što je Valjevo postalo interesantno za nove investitore. Dodatni benefit će biti u tome kada se izgaradi i južna obilaznica koja će povezati i brzu saobraćajnicu i privrednu zonu", navodi Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva.

Završetak preostalih 5,2 kilometra saobraćajnice, kao i 2,4 kilometra južne obilaznice oko Valjeva, koja će spojiti industrijsku zonu sa auto-putem "Miloš Veliki", najavljen je naredne godine.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара