Читај ми!

Otvoren Moravski koridor od Pojata do Makrešana; Vučić: Gradeći novi put kao da gradimo novi svet

Predsednik Aleksandar Vučić otvorio je Moravski koridor, koji će povezati Rasinski, Raški i Moravički okrug, u kojima živi oko pola miliona ljudi. Prva deonica velikog infrastrukturnog projekta od Pojata do Makrešana je završena, i saobraćaj će biti uspostavljen večeras. Za nas je važno da pokazujemo da možemo da gradimo i u teškim vremenima, rekao je predsednik na ceremoniji otvaranja.

Kada se danas otvori prva deonica Moravskog koridora duga 16,8 kilometara od Pojata do Makrešana, dobrobiti će osetiti meštani opština Ćićevac i Varvarin, kao i građani Kruševca.

Za dve nerazvijene opštine otvaraju se i nove perspektive.

“Očekujemo zaista privlačenje investitora i nova radna mesta za naše meštane, s obzirom na to da se Varvarin, kao jedna zaista mala opština, susreće sa problem teže mogućnosti zaposlenja naših građana", kaže Violeta Lutovac Đurđević, predsednica Opštine Varvarin.

Na prvoj deonici Sektora 1 izgrađeno je sedam mostova čija je ukupna dužina blizu dva kilometra, tri nadvožnjaka, dve raskrsnice. Regulisan je tok Morave.

Modernom, digitalnom saobraćajnicom povezaće se oko pola miliona stanovnika Tromoravlja i koridori 10 i 11, što će omogućiti brži transport ljudi i robe.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво