Ministarka finansija SAD: Nećemo spasavati Banku Silicijumske doline

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je da američka savezna vlada neće spasavati Banku Silicijumske doline, ali da radi na tome da pomogne ulagačima koji su zabrinuti za svoj novac u toj banci.

Američka vlada neće biti slamka spasa za investitore banke Silicijumske doline nakon što je banka bankrotirala u petak, ali je Dženet Jelen rekla da su finansijski regulatori "zabrinuti" zbog uticaja na štediše i rade na rešavanju njihovih potreba.

"Tokom finansijske krize, bilo je investitora i vlasnika sistemskih velikih banaka koje su spašene“, rekla je ona, i dodala da reforme koje su sprovedene znače da se to više neće raditi.

Kalifornijski regulatori zatvorili su u petak Banku Silicijumske doline nakon što su štediše požurile da povuku novac prošle nedelje zbog zabrinutosti za njen bilans stanja.

Federalna korporacija za osiguranje depozita imenovana je za stečajnog upravnika, a regulatori rade na pronalaženju kupca za tu instituciju, koja je pre propasti bila rangirana kao 16. najveća banka u SAD.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије