Читај ми!

Grad pogodio Vrnjačku Banju i Kragujevac, utvrđuje se šteta

Grad je juče popodne i noćas izazvao štetu u okolini Vrnjačke Banje i Kragujevca i u toku je procena štete koju rade osiguravajuće kuće i lokalni inspekcijski organi, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao magacin Republičke direkcije za robne rezerve u Beogradu.

Branislav Nedimović je istakao da imaju prijavu grada koji je izazvao štetu u vrnjačkom kraju i u Kragujevcu.

"To se desilo juče posle podne i u toku noći, ekipe su na terenu, u kontaku smo sa Asocijacijom malinara da li oni imaju eventualne štete. To će osiguravajuće kuće i lokalni inspekcijski organi koji su nadležni za to, da izvrše procenu", rekao je Branislav Nedimović.

Ministar je, tokom obilaska magacina Republičke direkcije za robne rezerve u Beogradu sa predsednikom Vučićem, naveo da su u poslednja tri dana ispaljene 1.003 rakete sa 114 protivgradnih linija odbrane.

"Mi smo u poslednje četiri godine potpuno renovirali i uveli automatsku protivgradnu odbranu na području radarskih centara Samoš, Bajša i Fruška gora, dakle kompletna Vojvodina je pokrivena. Hrvatska i Mađarska nemaju ovakav način protivgradne zaštite, tako da se mi sami branimo od svih gradonosnih oblaka koji odatle dolaze", naveo je Nedimović.

Podsetio je da je Radarski centar Valjevo potpuno pokriven automatskim stanicama za protivgradnu zaštitu, koja se pokazala veoma efikasnom, jer u poslednje tri godine tamo štete od grada gotovo da nije ni bilo.

Nedimović je rekao da je polovina površine koju brani Radarski centar Bukulja pokrivena automatskom protivgradnom odbranom i da je u toku završetak opremanja ostalih stanica na tom terenu.

"Sada radimo sa Republikom Srpskom da zaštitimo Zapadnu Srbiju na prostoru od Vlasenice do Višegrada. Tamo se radi četrdesetak proitivgradnih automatskih stanica i time ćemo potpuno zaokružiti Zapadnu Srbiju, koja nam je najizdašniji voćarski kraj", rekao je Nedimović.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво