Читај ми!

Izabrani menadžeri godine – ko su dobitnici priznanja

Menadžeri godine u izboru Srpske asocijacije su Dragan Filipović – predsednik Izvršnog odbora "Đenerali osiguranja" i Predrag Mihajlović – predsednik Izvršnog odbora OTP banke. Nagrađeni u kategoriji Mladi menadžer je Igor Milenković – direktor voćarstva i povrtarstva u "Delta agraru". Poslodavac godine je "MK grupa", dok je društveno najodgovornija kompanija "Šnajder elektrik". Specijalnu nagradu žirija dodeljena je Kancelariji za IT i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije za organizaciju vakcinacije.

Za samo petnaest godina od osnivanja Srpska asocijacija menadžera ima 400 članova različitih profila. Zapošljava 900.000 ljudi i obrće 10 milijardi evra. Kovid godine su preživeli bez većih bankrota zahvaljujući pomoći države i digitalizaciji. Šta su planovi i izazovi naredne godine?

"Mislim da će se ovi globalni trendovi preliti i na Srbiju i da će biti zadatak i kompanija i menadžera da ponovo budu fleksibilni i pokažu svoja strateška razmišljanja. Znate da sve raste, da postoji velika inflacija, poskupeli su i energenti i sirovine. Već vidimo kompanije koje žele da vrate proizvodne kapacitete kući, jer im rastu troškovi", kaže Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Menadžeri kada ulažu u Srbiji sada ne vide samo našu zemlju pojedinačno, već nas gledaju regionalno, a u tom regionu je Srbija sve značajnija. Zato je to šansa i za naše menadžere da naprave još veće iskorake.

"Radimo polako i za neke segmente počinjemo da dostižemo firme iz okruženja i naše firme naši preduzetnici kreću da se šire na region, što je po mom mišljenju prirodno. To zavisi od njihovih ideja i opredeljenja, ali uvek je lakše raditi na većem tržištu koje je imamo i zato su najuspešnije furme koje su počele iz Amerike, Kine", ističe Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Srpska asocijacija menedžera zaokružila je mnoge projekte čiji je cilje podela znanja i boljitak u poslovnom ambijentu u našoj zemlji. Godinu za nama obeležilo je pokretanje SAM akademije, kroz koju su ojačane menadžerske veštine članova i menadžera kako bi bili spremni za uloge budućih lidera.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво