Lađevci postali deo "Aerodroma Srbije", otvaranje na Vidovdan

Civilno-vojni aerodrom Lađevci kod Kraljeva zvanično je predat na upotrebu preduzeću "Aerodromi Srbije". Sa trećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji, najavljuju nadležni, prvi avioni poleteće na Vidovdan.

Primopredajom aerodroma, radovi na proširenju piste i opremanju aerodromskih objekata mogu da počnu. U taj posao biće uloženo 8,5 miliona evra.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović očekuje da Lađevci bude makar isti, ako ne i bolji od aerodroma u Nišu.

"Očekujemo da sve bude spremno da 28. juna aerodrom bude operativan, da avioni tipa „boing 737" mogu da polete i slete, a u narednom periodu bavićemo se i razvojem kargo centra," rekla je Zorana Mihajlović.

Na konvertovanje aerodroma iz vojnog u civilni čekalo se osam godina. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin objasnio je će "Morava" imati sistema za sletanje u otežanim uslovima i za najveće i najzahtevnije avione.

"Kraljevo će se bolje povezati sa svetom, a svet će moći da upozna Kraljevo. Istovremeno, ovde će ostati 98. vazduhoplovna brigada, koja će čuvati nebo iznad Srbije," kaže minister odbrane Aleksandar Vulin.

Aerodrom Morava je smešten na tromeđi Kraljeva, Čačaka i Kragujevca, a gravitira mu oko 800.000 ljudi.

"Ne moram mnogo da vam pričam i da se mnogo ponavljam šta to znači za turizam, za poljoprivredu, šta znači za privredu, šta znači za nove investitore, za razvoj banja, centara Kopaonik, Zlatibor i svih drugih destinacija u njegovoj blizini", naglašava načelnik Raskog upravnog okruga Nebojša Simović.

Zorana Mihajlović je sa domaćinima razgovarala i o drugim infrastrukturnim projektima važnim za Kraljevo.

"Razgovarali smo o nastavku izgradnje obilaznice, o izgradnji prve faze puta ka Goču. Govorili smo o i kašnjenju izgradnje nadvožnjaka u Kraljevu i ponudili smo kao rešenje izgradnju alternativnog pravca koji će koristiti građani Kraljeva", rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Ministarka saobraćaja u Kraljevu je najavila da na jesen krenuti izgradnja autoputa Preljina-Pojate, ali i da će u petak biti raspisan tender za gradnju 400 stanova u Kraljevu i Kragujevcu za pripadnike snaga bezbednosti.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво