"Srpska poljoprivreda na pravom putu"

Konačno imamo sistemski pristup u razvoju poljoprivrede, na pravom smo putu ali ćemo i dalje morati da ulažemo mnogo, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u poseti Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Ana Brnabić je navela je da su dva ključna problema kojima je potrebni pružiti posebnu pažnju jeste prehrambena industrija koja, kako kaže, ne daje dovoljan doprinos našem BDP-u.

"Može čak i ubuduće da ima negativan uticaj na naš BDP. To je nedopustivo i to moramo u budućnosti da menjamo", rekla je Brnabićeva. 

Dodaje da treba raditi na većem ulaganju u mlade poljoprivrednike.

"To je ono na čemu ćemo svakako nastaviti da radimo i kao republička Vlada i kao pokrajinska vlada", rekla je premijerka.

Kako je rekla, dobro je što se Novi Sad i Vojvodina i Srbija pozicioniraju kao jedan od centara evropske poljoprivrede. 

"Mislim da Ministarstvo poljoprivrede ima jako dobru strategiju", ocenila je Brnabićeva.

Premijerka je obišla i štandove stranih investitora i najavila da će ubuduće raditi na dovođenju još vise investitora iz inostranstva.

Takođe je pomenula da je sa MMF-om razgovarala o novom aranžmanu naglasivši da se polako približavamo dokumentu koji će biti naš novi aranžman i da to možemo da očekujemo u toku ovog leta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da Vlada Vojvodine kao i Vlada Srbije učestvuje aktivno i radi na poboljšanju uslova u privredi.

"Kompanije iz vise od 60 zemalja prisutne su na novosadskom sajmu i to najbolje govori o tome kakva je danas naša poljoprivreda, govori o naporima koje Vlada Republike Srbije, nadležno ministarstvo ali i svi drugi pa i Pokrajinska vlada udruženo čine na tome da se uslovi u poljoprivredi poboljšaju", rekao je Mirović.

Istakao je veoma dobru saradnju koju Pokrajinska vlada i njen resorni sekreterijat za poljoprivredu ima sa Ministarstvom poljoprivrede. 

"Radimo zajedno i na rešavanju pitanja investicija u oblasti navodnjavanja, na dovođenju investitora u toj oblasti, imamo definisane razvojne mere koje su kompatibilne i koje se nadopunjuju, imamo sve elemente koji nam ukazuju na optimizam u ovoj oblasti i sada je vazno da ovaj proceš ne sme da stane i da taj trend nastavimo i narednih godina", rekao je Mirović.

Zajedno sa Brnabićevom i Mirovićem, Novosadski sajam poljoprivrede obišli su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво