Potpisan sporazum za rekonstrukciju pruge Niš–Dimitrovgrad

Potpisivanjem dva seta sporazuma koji se odnose na rekonstrukciju brze pruge Niš–Dimitrovgrad, kao i na podršku regionalnog stambenog programa u beogradskom hotelu "Metropol" počela je konferencija "EU - Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje". Marko Čadež: Važno da već danas razgovaramo o konkretnim poslovima.

Prvi set sporazuma, kako je rečeno, vredan je više od 200 miliona evra, a reč je o kreditima i o bespovratnim sredstvima EU, a odnosi se na rekonstrukciju železničke pruge Niš–Dimitrovgrad, dela Koridora 10.

Drugi sporazum je o bespovratnim sredstvima od 18 miliona evra, a odnosi se se na podršku regionalnog stambenog programa kojim je obezbeđeno ukupno 105 miliona evra za izgradnju blizu 6.300 stambenih jedinica za izbegla i raseljena lica iz bivše Jugoslavije.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, šef Delegacije EU Sem Fabrici, kao i Antonio Tajani predsednik Evropskog parlamenta.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da je potpisivanje više sporazuma i ugovora koje finansira Evropska investiciona banka (EIB) rezultat višegodišnjeg rada nadležnih ministarstava, te poručio da je važno da već danas razgovaramo o konkretnim poslovima.

Na konferenciji EU-Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje su potpisana dva seta sporazuma koji se odnose na rekonstrukciju brze pruge Niš-Dimitrovgrad, kao i na podršku regionalnom stambenom programu.

Čadež kaže da je važno da predstavnici kompanija, kojih je na konferenciji bilo više od 160, razgovaraju već danas o konkretnim poslovima na B2B susretima koje je organizovala Komora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара