Читај ми!

Najbolji uslovi za investitore u regionu

Kompanija "Henkel Srbija" otvorila je novu "Brefovu" fabriku u Kruševcu, u koju je uložen 21 milion evra. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da nemački investitori ne treba ni da razmišljaju da investiraju u drugim zemljama regiona jer im niko neće ponuditi bolje uslove od Srbije.

Premijer Vučić je rekao da je srećan što imamo 220 novih zaposlenih ljudi. "Čestitam radnicima koji su pokazali da su zavredeli pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade", naveo je premijer i dodao da je siguran da u sledećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima.

Premijer je najavio još dobrih vesti za Kruševljane u narednoj godini, nakon, kako je rekao, više od decenije otpuštanja.

Vučić je rekao da je rukovodstvu "Henkela" obećao da će od srpske vlade dobiti najveću moguću podršku, primetivši da bi s takvim stavom neko mogao da ga prijavi "zbog nelojalne konkurencije", ali je dodao da ostaje pri tome da im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

"U svakom slučaju mi očekujemo od vas i nadamo se novim ulaganjima, a Vlada će pomoći, Grad Kruševac će pomoći jer nam je cilj da 'Henkel' bude uspešniji zbog građana Kruševca, Varvarina i Ćićevca koji ovde rade", rekao je premijer napomenuvši da je broj nezaposlenih u Kruševcu veliki, ali da veruje da će biti drastično smanjen.

Srbija, istakao je, ima poverenje u nemačke kompanije, u "Henkel", ali i u svoje predstavnike u Kruševcu, u svoje radnike i njihovu marljivost. Otuda je i uverenje premijera da ćemo zajednički stići do mnogo boljih rezultata.

Inače, nova fabrika za proizvode marke "bref" zaposliće 220 novih radnika, a snabdevaće 22 regionalna i evropska tržišta.

Premijer Vučić je zajedno sa direktorom kompanije "Henkel Srbija" Vojkanom Marićem i članom Upravnog odbora kompanije "Henkel" na globalnom nivou Brunom Pjačencom pokrenuo novi proizvodni pogon.

Pjačenca je naveo da je nova fabrika projekat od izuzetnog značaja za "Henkel", i u Srbiji i na regionalnom i globalnom nivou.

"Ulaganje od 21 milion evra u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem", rekao je Pjačenca.

Dodaje da je najvažniji razlog zbog kog je "Henkel" u Srbiji to što su naišli na povoljno okruženje, izuzetnu saradnju Vlade Republike Srbije, lokalne samouprave i zaposlenih.

Prema Marićevim rečima, "Henkel" uspešno posluje u Srbiji već više od 12 godina i do sada je investirao više od 160 miliona evra u srpsko tržište.

"Ova investicija je još jedan dokaz strateške uloge naše fabrike u Kruševcu i veoma smo ponosni što smo uspeli da stvorimo nova radna mesta", rekao je Marić.

"Henkel" radi u Srbiji od 2002. godine kada je privatizovao kruševačku "Merimu". Kompanija "Henkel" je osnovana 1876. godine i zapošljava oko 47.000 ljudi. Prošle godine ta kompanija je ostvarila prodaju od 16,4 milijarde evra i operativni profit od 2,5 milijardi evra.

Uskoro tender za "Železaru"

Premijer je najavio skoro raspisivanje tendera za "Železaru" Smederevo, otvaranje novog pogona kompanije "Frezenijus" u Vršcu i završetak fabrike finske PKC grupe u Smederevu.

Vučić je podsetio koliko je bilo važno investirati ne samo u prijateljstvo već i u poverenje sa nemačkom državom i nemačkim privrednicima.

Ta investicija je pokazatelj da su oni koji su ulagali u Srbiju iz Nemačke i drugih zemalja naišli na pogodno tle i dobro razumeli naš poslovni ambijent, naveo je Vučić i istakao da je ponosan na činjenicu što ćemo sledeće nedelje otvoriti pogon "Frezenijusa" na kojem su radovi počeli pre godinu dana.

Podsetivši da je hala u kruševačkom "Henkelu" završena za samo šest meseci, rekao je da očekuje već naredne godine bar stoninu novih zaposlenih i poručio da će Vlada Srbije to podržati.

Vučić je najavio da će 7. decembra biti savršen PKC u Smederevu i da će uskoro biti završen javni poziv za Železaru u tom gradu. "Očekujem da sve bude završeno do Božića", rekao je Vučić. "Mi svoj posao radimo", zaključio je premijer.

Veća naplata od akciza u novembru

Premijer Vučić je rekao da će naplata od akciza u novembru biti četiri do pet miliona evra veća od planirane, što pokazuje da zemlja izlazi na pravi put.

"Biće samo trka u vremenu da li je u pravu MMF ili Vlada – da će Srbija biti veoma dobro mesto za život u 2016. ili 2017. godini", rekao je Vučić novinarima i istakao da su svi pokazatelji iz meseca u mesec bolji.

Objasnio je da je naplata od akciza u novembru značajno veća nego u oktobru i to bez značajnih uplata "drugog po redu proizvođača".

Ne navodeći o kom je proizvođaču reč, rekao je samo da će prema informacijama kojima raspolaže od decembra biti sve u redu i sa tim uplatama.

"Mi imamo 300 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra više nego u novembru prošle godine", rekao je premijer i dodao da će sa tom uplatom u budžetu države biti četiri do pet miliona evra više nego što je bilo planirano.

Vučić je napomenuo da je Srbija ispunila najveći deo uslova za otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU i da na svom evropskom putu nikoga ne moli ni za šta.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво