петак, 22.05.2009, 08:03 -> 08:10
Takmičenje kulinarskih magova
Najbolji kuvari sveta demonstriraće znanja i veštine naredna tri dana u Beogradu. Cilj takmičenja promocija gastronomskih karakteristika svih delova sveta.
Beograd je ovih dana domaćin najboljim kuvarima sveta, na četvrtom svetskom takmičenju kuvara i Prvom balkanskom kulinarskom kupu.
Šefovi kuhinja demonstriraće u naredna tri dana znanja i veštine, a svaki od sedam timova, predstavnika kontinenata, ima tri člana - kuvara, sudiju i stručnog novinara.
Cilj takmičenja, koje podržava Narodna kancelarija predsednika Srbije, jeste promocija gastronomskih karakteristika svih delova sveta.
Kulinarski magovi na svom terenu, za šporetom, okruženi šerpama, loncima, tiganjima. U njima se krčkaju sve sami specijaliteti: šaran sa soteom od pečuraka, marinirana jagnjetina sa pistaćima i njokama...
"Svi ovi kuvari su dobri i veoma samouvereni. Kako onda da napravimo razliku među njima. Oni prave slične greške i mi to sve uzimamo u obzir prilikom ocenjivanja. Na kraju, ipak, pobedi onaj čije je jelo najukusnije", rekao je predsednik Svetske sudijske komisije Kenet Frejzer.
Tajna dobrog jela je, pre svega, u kvalitetu namirnica, tvrde kuvari. Veština je na drugom mestu.
"Dragi moji prijatelji, ja se hranim zdravo. Jedem malo, često i naravno uvek sam zaljubljen", objašnjava Gisur Gudmunsen, predsednik Svetske asocijacije kuvara.
Dok kuvari sa znanjem i zvanjem kuvaju, oni koji će to tek postati, kibicuju.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар