Takmičenje kulinarskih magova

Najbolji kuvari sveta demonstriraće znanja i veštine naredna tri dana u Beogradu. Cilj takmičenja promocija gastronomskih karakteristika svih delova sveta.

Beograd je ovih dana domaćin najboljim kuvarima sveta, na četvrtom svetskom takmičenju kuvara i Prvom balkanskom kulinarskom kupu.

Šefovi kuhinja demonstriraće u naredna tri dana znanja i veštine, a svaki od sedam timova, predstavnika kontinenata, ima tri člana - kuvara, sudiju i stručnog novinara.

Cilj takmičenja, koje podržava Narodna kancelarija predsednika Srbije, jeste promocija gastronomskih karakteristika svih delova sveta.

Kulinarski magovi na svom terenu, za šporetom, okruženi šerpama, loncima, tiganjima. U njima se krčkaju sve sami specijaliteti: šaran sa soteom od pečuraka, marinirana jagnjetina sa pistaćima i njokama...

"Svi ovi kuvari su dobri i veoma samouvereni. Kako onda da napravimo razliku među njima. Oni prave slične greške i mi to sve uzimamo u obzir prilikom ocenjivanja. Na kraju, ipak, pobedi onaj čije je jelo najukusnije", rekao je predsednik Svetske sudijske komisije Kenet Frejzer.

Tajna dobrog jela je, pre svega, u kvalitetu namirnica, tvrde kuvari. Veština je na drugom mestu.

"Dragi moji prijatelji, ja se hranim zdravo. Jedem malo, često i naravno uvek sam zaljubljen", objašnjava Gisur Gudmunsen, predsednik Svetske asocijacije kuvara.

Dok kuvari sa znanjem i zvanjem kuvaju, oni koji će to tek postati, kibicuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 04. август 2025.
19° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом