Nova serija RTS-a "Može i drugačije"

U Košutnjaku se snima nova serija Školskog programa RTS-a, koja se bavi problemima sa kojima se suočava svaka porodica u Srbiji. Emitovanje 13 epizoda od po 15 minuta planirano je za jesen.

Školski program RTS-a je pre dve nedelje u Košutnjaku počeo snimanje nove igrane serije pod nazivom "Može i drugačije".

Serija se bavi problemima sa kojima se suočava svaka porodica u Srbiji. Nije svakom dostupno da ima porodičnog terapeuta, ali novi projekat RTS-a obećava dobru terapiju za sve nas.

Scenario ove serije dobio je preporuku na javnom konkursu RTS-a za sinopsise i scenarija igranih serija. Emitovanje 13 epizoda od po 15 minuta planirano je za jesen.

Petočlana porodica Spasić živi u zajednici sa gospođom Nadeždom Nenadić, majkom Jelice Spasić i taštom njenog supruga Nikole. Jelica i Nikola imaju dva sina i ćerku.

Problemi se u njihovoj porodici, gde komunikacija među generacijama nije na zavidnom nivou, javljaju svakodnevno.

Mala dramska igrana forma upravo ima za cilj da ukaže da probleme u životu možemo sagledavati iz drugog ugla i da za njih postoje rešenja, često vrlo jednostavna, i ako ih usvojimo, život možemo učiniti, ako ne lepšim onda podnošljivijim.

"To je edukativna serija nas odraslih, kako da bolje komuniciramo između sebe i samim tim da budemo bolji model za mlade. Vukašin Nikolić igra mog najmlađeg sina Nenada koji je došao nenadano,a mi glumimo roditelje koji imaju preko 50 godina", kaže mama Jelica.

"Nenad je razmaženo derište, a inače porodica Spasić je jako nerazumna i ništa ne čini svojoj deci a to može  da se promeni i zato se serija zove "Može i drugačije", otkriva Nikolić.

Porodičnog terapeuta igra Bane Zeremski, a njegove savete Spasići počinju da slušaju i u drugom delu nema toliko problema.

Uloga oca poverena je Goranu Sultanoviću a u seriji igraju i Srđan Jovanović, Jelena Rakočević, Branka Petrić i Milica Milša.

Urednik serije je Nevena Mladenović Blagojević, scenarista Minja Filipović, stručni konsultant na scenariju, psiholog Danijela Jugović, a reditelj je Filip Čolović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво