Nišlije protiv promene imena ulica

Građani koji žive u Južnom bulevaru u Nišu najavili da će pokrenuti potpisivanje peticije, jer ne žele da ulica nosi ime pevača romske muzike Šabana Bajramovića.

Predstavnici građana koji žive u Južnom bulevaru u Nišu i ne žele da im ulica nosi ime pevača romske muzike Šabana Bajramovića pokrenuće peticiju u celom gradu protiv promene naziva ulice.

"Protivimo se promeni naziva ulice bez obzira da li bi se ona zvala po Bajramoviću, Emiru Kusturici ili Lepoj Breni. Nije tačno da je Bajramović živeo u našem kraju, pošto je ulica u kojoj je stanovao udaljena bar jedan kilometar. O pokojnicima sve najbolje, ali mi znamo ko je bio Šaban Bajramović, znamo i njegove poroke i ne želimo da naša ulica nosi njegovo ime", rekao je predstavnik građana Južnog bulevara Zoran Luković.

Na sednici Komisije za promenu naziva ulica i trgova u Nišu, Luković je rekao da građani Južnog bulevara odbijaju i novčanu pomoć grada i opštine Palilula za troškove promene ličnih dokumenata jer "niko ne može da plati vreme i maltretiranje pri promeni dokumenata".

Predstavnici građana su odbacili tvrdnje da je njihov protest "latentni rasizam" kako je prošle sedmice ocenio koordinator Lige za dekadu Roma Osman Balić.

Balić je rekao da su predstavnici Komisije za promenu naziva ulica i trgova morali da se konsultuju pre nego što su 17. marta usvojili predlog o promeni imena ulice.

Predsednik Komisije Dragoljub Stamenković je rekao da Zakon o lokalnoj samoupravi ne nalaže da se pri donošenju odluka o promeni naziva ulica anketiraju građani.

Stamenković je rekao da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo saglasnost na preimenovanje u Bulevar Šabana Bajramovića, ali da će konačnu odluku o tome doneti Skupština grada na sednici 24. aprila.

Odbornici Skupštine Niša do sednice bi trebalo da dobiju materijal sa predlogom Komisije i pozitivnim mišljenjem nadležnog Ministarstva, ali i raniju peticiju 153 građana iz Južnog bulevara, kao i primedbe sa sednice komisije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије