Novinska prodaja Telekoma!

NIN objavio da će "Dojče telekom", kupiti srpskog imenjaka. Domaći operater kaže da takvih aktivnosti nema. Kabinet predsednika demantuje navodno Tadićevo "posredovanje" prilikom prošlonedeljne posete Nemačkoj. "Dojče telekom" bez komentara.

Nakon što je beogradski nedeljnik NIN objavio danas da će državni paket akcija kompanije "Telekom Srbije" biti prodat na tenderu u oktorbu, iz te kompanije navode da ni PTT Srbije ni grčki OTE, kao vlasnici srpske telekomunikacine kompanije, nisu dostavili obaveštenja o nameri da prodaju deo svojih akcija.

"Shodno tome ne sprovodimo bilo kakve aktivnosti u vezi sa tim", naveli su u "Telekomu Srbije" .

"Telekom Srbije" je naveo da su u toku jedino pripremne aktivnosti oko podele besplatnih akcija građanima i zaposlenim i bivšim zaposlenima, kao i pripremne aktivnosti oko prenosa 80 odsto akcija "Telekoma" sa PTT-a na državu Srbiju.

Iz "Telekoma" su podsetili na odgovornost pri objavljivanju netačnih informacija koje mogu bitno da utiču na poslovanje kompanije i vrednost kapitala.

"Poštujući u celosti novinarske slobode i potrebu objavljivanja informacija od javnog značaja, podsećamo na odgovornost za objavljivanje netačnih informacija koje mogu bitno da utiču na naše poslovanje i vrednost kapitala, a u smislu odredbi Zakona o hartijama od vrednosti i Zakona o privrednim društvima", navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije trenutno ima 80 odsto akcija "Telekoma Srbije", preko Javnog preduzeća PTT Srbije, a 20 odsto poseduje grčki OTE.

Beogradski nedeljnik NIN objavio je da će državni paket akcija u "Telekomu Srbije" biti prodat na tenderu u oktobru ove godine, najverovatnije po po početnoj ceni od milijardu evra za 30 odsto plus jednu akciju.

Nedeljnik je naveo, bez pozivanja na izvor, da je državni vrh Srbije doneo tu odluku posle pregovora sa najozbiljnijim kupcem, nemačkim "Dojče telekomom" koji preko grčkog Otea, čiji je suvlasnik, već poseduje 20 odsto akcija srpske kompanije.

U Ministarstvu za telekomunikacije Srbije agenciji Beta je rečeno da Vlada Srbije nije raspravljala o prodaji "Telekoma" i da zbog toga nemaju komentar o navodima NIN-a.

NIN je naveo da je načelan dogovor o prodaji "Telekoma" na tenderu ove jeseni konačno je potvrđen prošle sedmice, tokom posete predsednika Srbije Borisa Tadića Berlinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво