Читај ми!

Sav novac od čišćenja stanova Danijela i Ljiljana poklanjaju za lečenje dece i odraslih

Svako može na svoj način da doprinese da nekome bude bolje - ako to želi. Tako su dve Beograđanke, koje znaju šta je muka, odlučile da sav novac koji zarade čisteći stanove, preko organizacije Budi human, daju onima kojima je najpotrebniji.

Danijela i Ljiljana su se upoznale na jednom humanitarnom bazaru. Od tada zajedno povremeno čiste kuće, a novac poklanjaju za lečenje dece i odraslih.

“Ja dam ponudu za spremanje stana i ako se pet porodica javi na tu ponudu i uplati iznos, ja odem kod svih pet i radim. Dogovaramo se u grupi koliko je sat da bi znali koliko hoće da uplate. Ako ja premašim tih sat vremena, oni mi onda doplate, a ja za to kupim namirnicu za neku porodicu. Bolesnim ljudima ne naplaćujem“, kaže Danijela Grubetić.

Danijela i Ljiljana sarađuju već pet godina.

“Dugo smo držale bazare za bolesnu decu, nekad roditelji te dece budu sa nama, nekad budemo same, pa onda raspodelimo novac kom detetu je najviše potrebno“, ističe Ljiljana Stanković.

Poslednju su sređivale kuću Radovana Jovanovića. On boluje od multiple skleroze. Teško se kreće i brzo se umara. U kući može ponešto da uradi, a za ostalo mu je ipak potrebna pomoć. Pomažu mu besplatno.

“Koliko mogu, malo operem suđe i tako to, ali prašinu i paučinu ne mogu da skinem. Međutim, Daca je tu uvek, kad god je zovem, ona dođe u toku dana ili sutradan. Danijela gleda da to uradi gratis, da mi ne naplati... Ja to ne volim. Svaki posao je dragocen i treba poštovati čoveka i platiti mu“, rekao je Radovan Jovanović, frizer u peziji.

Danijela je od svoje dvadesete godine u dobrotovornim organizacijama.

“Kad ti neko traži pomoć, kako da ga odbiješ? Ja ne mogu sama da pomažem, jer sam i sama u lošoj životnoj situaciji, ali bih se zahvalila svim ljudima koji pomažu, pa i ja preko njih pomažem ostalima da dobiju i hranu, i odeću i nameštaj“, kaže Danijela.

I sama zna kako je nemati i biti nemoćan. U trenutku kad je bila bez posla, novac za dete koje je imalo pet operacija zaredom, bio joj je preko potreban.

“Ima jako puno gladne dece, nažalost, koja žive i bez vode i bez struje. Ja volim da pomažem, volim da vidim sreću i zadovoljstvo u ljudima“, dodaje Danijela.

Ukoliko se odlučite da na ovaj način pomognete onima kojima je potrebno lečenje, prvo ugovorite cenu čišćenja po satu, a zatim taj iznos uplatite preko fondacije Budi human.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије