Читај ми!

Preminuo đak povređen u školi 18. marta, Ministarstvo upoznato

U beogradskoj Srednjoj zanatskoj školi 18. marta došlo je do nesreće nakon koje je jedan učenik podlegao zadobijenim povredama, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

"Ministarstvo prosvete upoznato je sa nesrećom koja se dogodila u Srednjoj zanatskoj školi, prilikom koje je jedan učenik zadobio teške povrede glave i nekoliko dana kasnije preminuo", rečeno je u Ministarstvu koje tim povodom porodici nastradalog učenika izražava najiskrenije saučešće.

Iz Ministarstva dodaju da prate postupanje škole i pružaju joj podršku.

O nesreći koja se dogodila, škola je istog dana obavestila policiju i Ministarstvo prosvete i preduzela sve radnje u skladu sa propisima koji regulišu postupanje ustanova u kriznim situacijama, a koje se odnose na informisanje nadležnih institucija, roditelja i podršku učenicima, roditeljima i zaposlenima radi prevazilaženja situacije.

Kako su preneli mediji, direktorka škole u kojoj se obrazuju đaci sa smetnjama u razvoju i učenju Vesna Leontijević rekla je da je do neseće došlo sticajem nesrećnih okolnosti. Tuče nije bilo, spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika je pao, zadobio teške povrede glave i umro.

Direktorka je dodala da je škola odmah reagovala, ukazala prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar koji je četiri dana kasnije preminuo.

субота, 13. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво