Bolnica "Čigota" ponovo počinje sa pregledima, lokalne vlasti razmatraju rekonstrukciju nakon požara

Specijalna bolnica "Čigota" na Zlatiboru sutra ponovo počinje ambulantne preglede i laboratorijske analize. Prema rečima čelnika Opštine Čajetina, razmatra se rekonstrukcija od posledica požara, ali i unapređenje rada ove važne zdravstvene ustanove.

Prolećne temperature u februaru pogoduju da se pre novog talasa zahlađenja i snega postavi novi krov na bloku B specijalne bolnice
Čigota. Neispravne instalacije izazvale su požar koji je progutao krov i dva sprata, a zbog toga ustanova nije radila nekoliko dana.

"I od sutra krećemo sa radom. Znači, radiće i fizijatri, internisti, kardiolozi i pedijatri na zbrinjavanju pacijenata. Znači, krećemo sa ambulantnim pregledima, a u planu nam je u budućnosti, mislim uskoro, da krenemo i sa primanjem staiconarnih pacijenata na rehabilitaciju, prvenstveno dečije gojaznosti", rekao je dr Aleksandar Simić, v. d. direktora Specijalne bolnice "Čigota".

Blok B u kojem je požar pričinio štetu bio je zreo za rekonstrukciju, jer se šest decenija u taj deo nije investiralo. Ovo će ubrzati planove koje imaju ministarstvo, republički Fond za zdravstvo i opština Čajetina.

"Ne treba sve da ide u privatizaciju, treba da ostane nešto u vlasništvu i države. A ono što treba da ide u privatizaciju u zdravstvu, to je moguće i treba da ide. Ali naravno da ovakve institucije svugde u svetu su nosioci razvoja zdravstvenog turizma", rekao je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina.

Sa tim su saglasni i hotelijeri, jer Specijalna bolnica "Čigota" doprinosi podizanju turističke ponude Zlatibora, ne samo kao vazdušne banje, već i vrhunska medicinska ustanova.

Vojkan Janjić direktor hotela Palisad
"Da citiram neke ranije, da kažem čak i vladare da mogu da mi sruše zgradu, mogu sve ali ako ljude uzmu ne mogu ništa. Hvala bogu 'Čigota' ima fantastične ljude i lekare i naravno svo osoblje koji se bave zdravstvom u tom smislu", naveo je Vojkan Janjić, direktor hotela "Palisad".

Upravo je Specijalna bolnica Čigota proslavila planinu kao blagotvornu po zdravlje i privlačila turiste. Zbog toga se očekuje da će nakon požara biti otvoreno njeno novo poglavlje unapređenog rada.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара